פרזנטציה

פרזנטציה היא אחד הכלים האפקטיביים והנפוצים ביותר בשימוש בימינו, ובעיקר בעולם העסקי. כדי להשתמש בכלי זה באופן מוצלח באמת, כדאי לדעת מהם העקרונות של פרזנטציות איכותיות.

מינון מדויק של המעניין והחשוב

המפתח העיקרי לבנייה נכונה של מצגת הוא שילוב מושכל ומדויק בין החשוב – כלומר כל המידע שברצונכם להעביר לקהל הידע, יהא אשר יהא – לבין המעניין. חשוב להבין שבלי ליצור עניין, אתם עלולים לאבד חלק ניכר מהקשב של קהל היעד, והוא פשוט לא יצליח לקבל את כל המידע. על-מנת ליצור עניין תוכלו להשתמש בהומור, באנקדוטות שונות, ביכולות תיאטרליות, בסרטונים או בכל דבר אחר ש"ישבור" את הרצף, יפתיע את הקהל ויגרום לו להישאר דרוך לאורך כל המצגת.

מפתח אחר הוא הבלטת האלמנטים החשובים ביותר בכל חלק. גם לטובת הבלטת חלקי פרזנטציות תוכלו להשתמש בכלים שונים ובהם גרפיקה, חזרה על מוטיבים חשובים ועוד.

עוד דגש משמעותי של כל פרזנטציה הוא בנייה נכונה שלה, בדיוק כפי שמספרים סיפור או שמתכננים טיול – הדרך חשובה לא פחות מהמטרה. כמו כן ישנה חשיבות רבה להתאמת המצגת והתוכן באופן כללי לקהל היעד, שהרי ישנו הבדל בין למשל ניסיון לשכנע משקיעים להשקיע בסטארט-אפ, לבין העברת מסרים פוליטיים בחוג בית, ובין שני אלה לבין הופעה בבית משפט שגם היא למעשה סוג של פרזנטציה.

איך לשפר את המיומנות של העברת פרזנטציה?

הפורמט הקלאסי של פרזנטציה הוא העברת מצגת ובמקביל דיבור אל הקהל. על-מנת לשפר את המיומנות בהעברת המסרים והתוכן, מומלץ להשתתף בסדנה שמתמקדת בכך. סדנה שכזו כוללת מגוון רחב של תכנים רלוונטיים ובהם: שימוש אפקטיבי בקול (כולל תשומת לב לדיקציה), שימוש אפקטיבי בשפת גוף ובעיקר תשומת לב אליה (מחקרים רבים גילו שאפילו מרצים מנוסים לא תמיד מודעים לשפת הגוף שלהם ולהשפעה שלה על הקהל שלהם), נטרול הפרעות והתנגדויות בקלילות ומבלי להיגרר לקונפליקטים, ליטוש היכולת להעביר מסרים באופן מדויק, ועוד.

עוד דגש חשוב במסגרת סדנה כזו עשוי להיות תרגול מצולם של העברת פרזנטציות. תרגול שכזה מסייע להבין היטב את החלק הלא מילולי של העברת המסר ולשפר אותו במידה ניכרת.